vymaze sa Cudzie jazyky
Vytlačiť
Administrator

Skončili sa veľkonočné sviatky, študenti opäť zasadli do školských lavíc, ale my sme sa s niektorými našimi profesormi, aj s pani riaditeľku a niektorými rodičmi vybrali na dlho očakávaný výlet do Ríma.

Po celodennej ceste strávenej na sedadlách autobusu, sme sa konečne dočkali. Našou prvou zastávkou bol Vatikán - a to Námestie sv. Petra a Bazilika sv. Petra. Popoludňajšie hodiny sme strávili vo Vatikánskych múzeách, kde sme mali možnosť vidieť historické pápežské vozidlá, ba dokonca aj veľkolepé Michelangelovo dielo v Sixtínskej kaplnke. Nasledujúci deň sme mali možnosť nahliadnuť do histórie Kolosea, starovekého rímskeho námestia - Fóra Romanum, ale boli sme  pozrieť aj známu Fontánu di Trevi. Posledný tretí deň v Ríme  sme zavŕšili návštevou  krásnych a dôležitých bazilík, a to Baziliky sv. Pavla a Lateránskej baziliky, kde sme si tak, ako aj v Bazilike sv. Petra, prešli pre tento rok otvorenými Bránami milosrdenstva, či dokonca po Svätých schodoch. Finálnym zavŕšením tohto výletu bola účasť na sobotňajšej večernej vigílii s pápežom, na ktorú sme šli s veľkou radosťou a očakávaním, že uvidíme svätého otca aj naživo.

I keď nás každý deň poriadne boleli nohy od celodenného chodenia po pamiatkach, pani sprievodkyňa nás vedela natoľko zaujať, že sme na bolesť nôh takmer zabudli. Myslíme, že  tento výlet určite stál za to a odnášame si z neho bohatú kopu krásnych zážitkov, nových zaujímavých poznatkov i množstva zábavných momentov. Preto sa  chceme poďakovať predovšetkým pani profesorke Berberichovej, ktorá nám tento zájazd pekne zorganizovala a už teraz sa tešíme na ďalšie výlety, ktoré nám zorganizuje. :)

Silvia Takáčová, 3.D

There is no image or category is unpublished or not authorized

Foto: gta