vymaze sa GTA
Vytlačiť
Administrator

V utorok, v stredu a vo štvrtok rozhodovali o svojom osude naši štvrtáci. V školských laviciach potili krv a vedomosti od 9:45 ráno. Pekne oblečení a nabití energiou lúskali maturanti úlohy jednu za druhou. Cez prázdniny mali čas zveľadiť svoje vedomosti, doučiť sa posledné nejasnosti a zopakovať. Niekoľko študentov písalo maturitu online, na počítačoch, no to mohli len tí, ktorí online maturitu písali skúšobne približne mesiac pred riadnym termínom. Tí sa svoje výsledky dozvedeli ihneď, ostatní musia čakať na oficiálne výsledky približne do začiatku mája. Dozory v triedach a na chodbách zaistili, že maturita prebehla bez väčších komplikácií a že maturanti neboli rušení.
V utorok prebehla písomná časť maturity zo slovenského jazyka a v stredu z anglického jazyka. V oboch prípadoch sa najprv písal test. Po teste nasledovala hodinová prestávka a po nej slohová práca. Na slovenčine študenti dostali na výber zo štyroch tém. Medzi témami si každý našiel tú svoju a s chuťou sa do nej pustil.
V stredu v škole vládlo hrobové ticho, a tak mohli štvrtáci pozorne počúvať nahrávky v anglickom jazyku. Hodinu po teste nasledovala slohová práca, no na výber medzi témami už nebolo. Chtiac-nechtiac museli všetci písať o móde a oblečení. Po slohovej práci si väčšina maturantov vydýchla. Pre nich už písomné maturity skončili. A zatiaľ čo vo štvrtok pokračovali v rozvrhu normálne ďalej, niektorí sa ešte chystali na posledný ťažký deň.
Vo štvrtok si pretáčali mozgové závity seminaristi z matematiky. Niektorí opäť online a niektorí klasickou písomnou formou.
Teraz štvrtáci netrpezlivo čakajú na výsledky testov a prác, pritom pokračujú ďalej v štúdiu a príprave na ústne maturity.

Želáme im aj naďalej veľa úspechov a mnoho dobrých výsledkov!

FOTO: Šimon Pavlišin, 1.A