News-ky
Vytlačiť
Anna Zamborská

Noc v škole sa už stala akousi tradíciou, kedy naši študenti neprichádzajú do tried, aby sa nv1učili, ale aby zažili niečo nové, nevídané.

Akcia sa začala v piatok (11. 4.) večer sv. omšou, ktorú odslúžil otec Charbel. Bohoslužbu spevom a hrou sprevádzal zbor, pozostávajúci zo senátorov a dobrovoľníkov.

Po omši sa celá škola ponorila do tmy, v ktorej prebiehala nočná hra. Účastníci rozdelení do skupín riešili rôzne úlohy, za ktoré získavali šifry. Po ich doplnení do tabuľky získali hádanku. Najšikovnejší tím jej vyriešením získal ukrytý poklad, ktorému sa určite potešil. Tým pokladom bola poukážka do bufetu.

O 22:00 študenti v 3 skupinách - alfa, beta a gama - absolvovali 3 zaujímavé prednášky, resp. svedectvá, o ktoré sa s nimi podelili sestry dominikánky, Saleziáni aj členovia Focolare. 

Presne o polnoci sme si v čajovni vychutnali koncert kapely Name in progress s Klaudiou Pištejovou + hostia: Bianka Tkáčová, Monika Anderová a Miška Nižníková. V príjemnej atmosfére sa študenti spoznávali a rozprávali až do 02. hodiny rannej.

Vtedy sme sa vydali na krížovú cestu naprieč školou, ktorú pripravil prvák Pavol Hric. Celú nv2výpravu sme ukončili v kaplnke, kde účastníci dostali osobné voľno. K dispozícii im bola telocvičňa, ping-pongáreň, ateliér, čajovňa, kaplnka a mnoho ďalšieho.

nv5Ráno, pri východe slnka, sme tohtoročnú Noc v škole ukončili rannými chválami.

Dúfam, že i keď unavení a zničení, odchádzali študenti naplnení a spokojní. Myslím, že tí, čo neboli, môžu ľutovať. Už teraz sa tešíme na Noc v škole 2015 :).

 

Autor: Bruno Pella, predseda Študentského senátu