vymaze sa Geografia
Vytlačiť
Administrator

V stredu 15.marca sme sa my prváci vybrali na exkurziu spolu s pani profesorkou Živickou. Nebola to iba taká obyčajná exkurzia. Našou prvou zastávkou bol pivovar Kaltenecker na okraji Rožňavy.

Pivovar pozostáva z dvoch samostatných výrobných závodov. Pôvodný závod z roku 1997 vyrába limitované edície pivných špeciálov, prevažne na objednávku. Mňa osobne veľmi fascinovala cesta piva, ktorá si vyžaduje trpezlivosť a zručných pracovníkov. Na pamiatku sme dostali malé  pozornosti v podobe rôznych nálepiek.

Po tejto návšteve sme sa autobusom presunuli na Silickú planinu. Otvoril sa nám unikátny výhľad na domčeky a chatky, lemované riekou, ktorá si tečie slobodne a nezávisle. Absolvovali sme zdravotnú prechádzku na čerstvom vzduchu, odfotili sme sa a hútali nad pôdnymi typmi v tejto oblasti. Keď sme prišli do cieľa, naskytol sa nám pohľad na najnižšie položenú ľadovú jaskyňu na Slovensku a v Európe – Silickú ľadnicu. Zaujímavosťou je, že táto jaskyňa, pokiaľ sa z nej nestalo kráľovstvo ľadovej výzdoby, bola niekedy v neolite obývaná.

Exkurziu a výlet sme si veľmi užili, získali sme väčší rozhľad a, hlavne, spoznávali sme krásy Slovenska.

Lucia Balogová, 1.B

pivovar2017 4

pivovar2017 1

pivovar2017 2

pivovar2017 3