vymaze sa Telesná výchova
Vytlačiť
Administrator

Dňa 2.4.2019 sa v Michalovciach uskutočnilo krajské kolo v hádzanej, na ktorom našu školu reprezentovala už zohratá zostava dievčat v zložení: Katka Boldižárová C; Viky Papcunová G; Katka Vargovičová; Barborka Bibenová, Maruš Petrušková; Nika Leščinská; Lýdia Kmecová ; Zuzka Ižolová a Zuzka Micová. Na turnaji sa stretlo 6 stredných škôl z Košického kraja.

V úvodnom stretnutí si naše dievčatá zahrali s Gymnáziom M. R. Štefánika z Košíc, s ktorým vyhrali v pomere 10:9. V druhom zápase si zmerali sily s domácim družstvom, ktoré bolo jasným favoritom súťaže. Dievčatá prehrali 4:11, a tak postúpili z 2. miesta v skupine do boja o 3. miesto. Následne si zahrali so svojím košickým súperom Gymnáziom Park mládeže, ktoré vyhralo regionálne kolo. Dievčatá jasne dominovali, zvíťazili v pomere 11:6 a získali tak pre našu školu krásne 3. miesto prvýkrát v histórii školy v tejto súťaži.

Motivované úspechom z krajského kola pokračovali vo výborných výkonoch už nasledujúci týždeň v utorok 09.04. 2019 na stretnutí v regionálnom finále dlhodobých súťaží v hádzanej dievčat v Košiciach.       V rovnakej zostave si zmerali sily so študentkami Gymnázia M. R. Štefánika a Gymnázia Poštová. Aj s jedným, aj s druhým tímom si bez problémov poradili a vyhrali 1. miesto. Zároveň si zabezpečili postup na krajskú olympiádu v hádzanej, ktorá sa uskutoční v júni.

Viky Papcunová, 3.C

 

Dievčatám gratulujeme, ďakujeme za reprezentáciu a prajeme veľa ďalších športových úspechov.                  

                                      Mgr. Mahuliena Krištanová – trénerka;)

DSC 3703

DSC 3690