vymaze sa GTA
Vytlačiť
Administrator

Zmŕtvychvstanie Ježiša Krista. Pre kresťanov najvýznamnejšia časť roka, pri ktorej si pripomíname pamiatku jeho utrpenia, ale hlavne zmŕtvychvstanie, ktorým nás vykúpil pre pravdu.

My sme si pripomenuli jeho utrpenie v stredu pred najväčšími sviatkami kresťanov krížovou cestou, ktorú viedol otec Rafael OP, spolu s našimi žiakmi v Dóme sv. Alžbety. 

Venovali sme hodinu nášho času a prešli cestou až na Golgotu, kde bol Ježiš zavesený na kríž. Celá krížová cesta bola venovaná veľkonočným sviatkom a očisteniu sa od hriechov pred jeho zmŕtvychvstaním. Aby sme sa mohli na tieto sviatky naplno pripraviť, počas dňa prebiehala v našej škole aj svätá spoveď a príprava na túto krížovú cestu, ktorej sa zúčastnili nielen žiaci, pedagógovia, zamestnanci školy a rodičia, ale takisto aj turisti alebo pocestní. 

Podľa reakcie mojich spolužiakov sa cesta všetkým páčila a bolo príjemné pripomenúť si túto silnú udalosť, ktorú vyznávajú ľudia po celom svete. Dúfam, že Vám tieto sviatky priniesli pokoru a zamyslenie sa nad tým, kto nás vykúpil od našich hriechov. 

Autor: Šimon Sepeši, 1.C

FOTO: Šimon Pavlišin, 2.A