vymaze sa GTA
Vytlačiť
Administrator

24. júna 2018 sa uskutoční v poradí už dvadsiata siedma Púť rodín vo Vysokej nad Uhom (koná sa dvakrát do roka v júni a v auguste), ktorej cieľom je upevniť svoju vieru, putovať k hrobu Anny Kolesárovej a taktiež upevniť manželstvá a rodiny. Tejto púte sa každoročne môžu zúčastniť aj GTA-čkári, ktorí sa prihlásia prostredníctvom vyplnenia on-line formulára https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSePc-W4bfZ3EuoB4rW3b4NehytWMKd9pwnwfacMfVG-McBQHg/viewform.

Zúčastniť sa môžu všetky cieľové skupiny (rodičia, deti, starí rodičia...). Táto Júnová púť je zameraná na problematiku výchovy detí aj tínedžerov a na upevnenie rodičovských vzťahov. Augustová púť je zameraná na budovanie vzťahov medzi manželmi.

Púť začína svätou omšou a následne putovaním k hrobu Božej služobnice Anky Kolesárovej, počas ktorého sa spieva a modlí ruženec. Poobede sa začína program oddelený pre manželov a pre animátorov starajúcich sa o deti, či už o tie najmenšie, škôlkarov, žiakov alebo tínedžerov.

Každoročne môžeme prispieť aj dobrovoľným príspevkom. Dobrovoľný príspevok je forma milodaru, ktorý pomáha pokryť náklady na stravu, energie a prenájom školy, hygienické potreby, materiály pre zúčastnených a družstvá a celkovú prípravu púte. Túto púť organizuje Inštitút rodiny v Košiciach a Pastoračné centrum Anny Kolesárovej.

3. júla 2004 sa na podnet mladých ľudí začal proces blahorečenia mučeníčky Anny Kolesárovej. Uznaná za blahorečenú bola 7. marca 2018 pápežom Františkom. Slávnosť blahorečenia sa uskutoční 1. septembra 2018 na štadióne Lokomotívy, pričom naše GTA poskytne svoje školské priestory na ubytovanie pre zúčastnených.

                                                                                                                                                       Natália Krličková 1.B