vymaze sa GTA
Vytlačiť
Administrator

Ako mnohí iste viete, pár "vyvoleným" z našej školy sa dostalo tej cti zúčastniť sa od 29. apríla do 10. mája na programe Erasmus+ v krásnom prostredí Elniakampis v Litve. Téma nášho programu bola „Practice makes perfect“, teda cvičením k dokonalosti. Pod vedením našich vedúcich Zsombiho a Eglé sme dva týždne pracovali na zdokonaľovaní našej motoriky, práci v tímoch, komunikácii a rozširovaní obzorov. Okrem nás sa programu zúčastnili aj študenti z ďalších troch európskych krajín, a to z Maďarska, Rumunska a Litvy.

Každý deň nás po raňajkách čakali štyri po sebe idúce stretnutia, medzi ktorými boli prestávky na kávu a niečo sladké od nášho milého „chefa“. Prvé stretnutie sa začínalo stále tým, že sme si zábavnou formou pripomenuli aktivity z predošlého dňa. Potom nasledoval „energizer“, teda taká rozcvička na rozhýbanie tela aj mysle a na navodenie koncentrácie počas celého stretnutia. Tento energizer sme mali na začiatku každého stretnutia.

Na stretnutiach sme boli zvyčajne rozdelení do skupín, kde sme spolupracovali na plnení zadanej úlohy. Naše aktivity zahŕňali napríklad chôdzu po lane, turistiku, rôzne hry zamerané na hrubú či jemnú motoriku, všakovaké športy aj prezentácie. Tam sme zase využívali našu kreativitu a dosiaľ nadobudnuté vedomosti z danej oblasti.

Okrem stretnutí sme mali aj dostatok voľného času na to, aby sme sa navzájom dobre spoznali a trávili spolu čas pri rôznych hrách a športových aktivitách.

Naše večery boli obohatené pestrým kultúrnym programom. Každá krajina prezentovala svoje tradície, jedlo či kultúru. Inokedy sme mali diskotéky. Hrali sme Mestečko Palermo. A raz sme dokonca mali súťaž Erasmus+ má talent. Vyhrali ju naše talentované druhačky Ema a Lea s pesničkou Riptide.

Účasť na tomto programe nám toho dala veľa. Nezabudnuteľné zážitky, nové priateľstvá, komunikačné a prezentačné zručnosti v anglickom jazyku a v neposlednom rade aj zlepšenie našej motoriky. A o toto všetko sme sa s vami chceli podeliť, a tak vás povzbudiť, aby ste aj vy využili príležitosť zúčastniť sa na podobnom programe. Je to skvelá skúsenosť, a čo je na tom najlepšie, je úplne zadarmo!

Video zobrazíte kliknutím na nasledujúce odkazy:

https://www.youtube.com/watch?v=1WxnhytOIj4&feature=share&fbclid=IwAR129WV1P6d5DfQziz8mb3owylI5UrdCpUE0_rjEyRzAoUTtztsw7b8KiR4

https://www.youtube.com/watch?v=Mg_gskvKxuI&fbclid=IwAR2cwd_86zWIwHGyI-k_NmYGKdUGV2QJ7gXz6Q_Q1HAbQjmhoxJy7W2uAhM