Podujatia pre absolventov
Vytlačiť
Administrator

Dlhší čas sa  GTA zaoberá tým, ako nadviazať kontakt s absolventmi. Táto každoročne narastajúca komunita je bohatstvom každej dobrej školy. Preto je veľká škoda, ak nie je medzi nimi vzťah. Pochopili sme to, až keď sme sa prestali označovať za študentov GTA. Stáli sme však pred závažnou otázkou, či je vôbec záujem zo strany absolventov o nadviazanie spojenia. Myslím si, že po Vianočnom absolventskom večierku 2016 môžeme spokojne konštatovať, že áno. Alebo príchod 200 mladých ľudí v predvečer Štedrého dňa na svoju strednú školu by znamenal čosi iné?

Úvodná svätá omša, ktorú celebrovali naši absolventi, otcovia – Dalibor Ondrej a Ladislav Varga, otvorila večer, od ktorého sme nevedeli čo očakávať. Po hudobno-kultúrnom úvode a príhovoroch v prednáškovej miestnosti sa naplnil zmysel tejto akcie. Stretnúť sa a porozprávať. Nič viac, nič menej. Predvianočnú atmosféru upevnili koledy, varené víno a domáce koláče. Staré známe tváre, príhody, ale aj novinky, ktoré priniesol vysokoškolský, poprípade už aj rodinný život. Silné väzby medzi nami dosvedčovalo aj pokračovanie neformálneho stretnutia kolektívov tried v meste, keď sme školu pred polnocou zatvárali. Zatvárali sme ju však s pocitom, že ostáva otvorená pre každého, kto vie, že je súčasťou GTA. 

Za to celé patrí vďaka organizačného tímu. Skromného do počtu, ale pevnému v presvedčení, že robí správnu vec. Taktiež je dobré poďakovať učiteľom, ktorí napriek začínajúcim sviatkom sa prišli s nami stretnúť a povzbudiť nás v budovaní vzťahov. V neposlednom rade ďakujem každej spolužiačke a spolužiakovi (z triedy, ročníka, ale aj celého GTA) za prijatie pozvania a najmä vedeniu školy za umožnenie usporiadania akcie a pomoc pri realizácii.

Pevne verím, že sa podarilo pri pretrvávajúcom 25. výročí gymnázia započať peknú tradíciu vianočných absolventských večierkov, kedy sa vraciame k našim rodinám na sviatky, ale taktiež do nášho druhého domova - GTA.

Bruno Pella, absolvent 2015/2016