Školský internát
Vytlačiť
Administrator

Od začiatku vianočných prázdnin sa rozpráva len a len o jednej školskej udalosti - o študentskom plese, ktorý nám každoročne pripravuje JA Firma, tvorená zo študentov ekonómie z tretieho ročníka. Tento rok sa konal v posledný januárový deň. Ukončili sme vďaka nemu prvý mesiac roku 2018 a vstúpili do nového plní radosti, celí roztancovaní. Málokto však vie, že hoci bol nezabudnuteľnou udalosťou, nebol ani prvým, ani jediným plesom, ktorý sa udial tohto školského roku na našej škole.

Presne o 24 hodín skôr, teda 30. januára, v priestoroch školskej jedálne sa totiž konal ples internátov GTA, ktorý funguje už tretí rok a zdá sa, že každým rokom sa stáva kvalitnejším. Prináša nové a nové časti programu, ceny v tombole, ktoré stoja za to, ale hlavne nefalšovanú tanečnú zábavu a čas strávený s kamarátmi, spolubývajúcimi, ktorý sa neskôr pretaví do našich sŕdc vo forme nezabudnuteľných spomienok. Ani tohto roku tomu nebolo inak. Ples začal tradične - príhovormi študentov a pani riaditeľky, po ktorom nasledoval prípitok a večera. Keď sme už všetci uhasili svoj hlad aj smäd, boli sme pripravení na prvé tanečné kolo, ktoré sa rozbehlo rýchlejšie, než sa očakávalo; no ale keď sa stretnú tancachtiví mladí ľudia, netreba ich dvakrát prosiť. Potom nasledovali ďalšie tanečné kolá, ktoré striedala tombola a legendárny program, spočívajúci v súťažiach medzi chlapcami a dievčatami. Tohtoročný internátny ples sa však stal jedinečným aj vďaka účasti niekoľkých našich absolventov - bývalých spolubývajúcich, ktorí už, bohužiaľ, zanechali brány internátu, no svojou prítomnosťou nás potešili a dokázali, že sú predsa len srdcom „naši“.

Ples nás dobil potrebnou energiou. Aj keď od jeho uskutočnenia uplynul ešte len krátky čas, už teraz máme dôvod na radostné vyhliadky na prípravu jeho štvrtého ročníka.

Ivana Pinčáková (GTA, 3.A )