Školský internát
Vytlačiť
Administrator

Pred štyrmi rokmi sa dievčatá z nášho internátu, inšpirované školským plesom, rozhodli, že si urobia vlastný, internátny. Veď predsa, dobrého tanca s priateľmi nie je nikdy dosť. Z malej myšlienky sa stala akcia a týmto rokom sme spečatili jej štvrtý ročník. A opäť sme ukázali, že nám nestačí iba jeden ples, aby sme sa vytancovali do sýtosti a užili si spoločný čas.
Akcia začala tradične, príhovorom našich dvoch zástupcov, ktorí nás sprevádzali celým večerom. Od času, kedy sme už všetci našli svoju menovku a spokojne sedeli na mieste a čakali na prvé tanečné kolo. To sa tradične začalo slávnostným valčíkom, ktorý pri žiadnom plese nesmie chýbať. Vedeli sme, že ďalším kolom sa ale blížia naše obľúbené ľudovky a španielske tancovačky. Tento rok prišli skôr ako sme očakávali, vďaka nášmu novému DJ-ovi, internátnemu nováčikovi, Vincentovi, ktorý nám hral podľa priania. Či švárnym, talentovaným hudobníkom, ktorí nám vytvorili tú správnu atmosféru. A samozrejme sme sa tešili na hry, ktoré sú súčasťou plesu už od jeho samého počiatku. Nejde nespomenúť večeru, ktorá nám padla vhod, aby sme, koniec koncov, mali energiu na tanec a celý večer.
Aj tohto roku sme sa ale bavili spoločne s bývalými internátistami, ktorých nezabudnuteľné roky strávené v internáte, nútia vracať sa sem. Vďaka plesu strávili večer s ľuďmi, ktorým odovzdali svoje izby, aj s tými, s ktorými ich pred nie tak dávnym časom obývali.
Na záver snáď len spomeniem, že sme si všetci túto vzácnu chvíľu spolu užili a dúfam, že táto tradícia bude pokračovať naďalej, aby boli takéto momenty prístupné i pre ďalšie generácie internátistov.


Ivana Pinčáková, GTA