DofE
Vytlačiť
Administrator

V septembri sa aj napriek nie veľmi priaznivej situácii rozhodlo 22 žiakov našej školy na sebe pracovať v rámci programu DofE. Desiati z nich odštartovali striebornú úroveň a dvanásti pracujú na bronze.

Neodradila ich októbrová zmena výučby na online formu a dokonca ani decembrový tvrdý lockdown. Promptne sa prispôsobili a nastavili si svoje denné aktivity v oblasti športu, talentu a dobrovoľníctva tak, aby sa kontinuálne približovali k svojim stanoveným cieľom.

Telocvičňu vymenili za obývačku, záhradu, les či lúku. Dobrovoľnícku činnosť face to face za online podobu rôznych stretnutí či doučovaní. Naše spoločné stretnutia sa zmenili na online stretká, kde sa Dofáci delia o svoje skúsenosti a pripravujú sa na dobrodružné expedície.

Na priložených fotkách si môžete pozrieť, ako to vyzeralo pri plnení úloh.

Klobúk dole pred ich kreativitou, vynaliezavosťou a trpezlivosťou na ceste približovania sa k cieľu. Vystúpili zo svojej komfortnej zóny a posunuli sa ďalej.

Ukazuje sa, že program DofE je počas pandémie ešte dôležitejší ako predtým. DofE prinieslo mladým, ktorí sa doň zapojili, nové podnety k aktivitám obohacujúcim svet, v ktorom veľa iných vecí robiť nemôžu.

S. Fričová (vedúca programu DofE na GTA)