DofE
Vytlačiť
db

Po celoročnej práci na plnení cieľov, ktoré sme si stanovili v oblastiach, ako sú šport, talent a dobrovoľníctvo, sme sa zúčastnili na dvoch dobrodružných expedíciách. Náš bronzový tím pozostával z piatich členov: Terka Kišová (2B), Miriam Rybárová (2A), Miriam Labaničová (2A), Tomáš Dula (2A) a Mišo Grešš (4A).

Najprv sme absolvovali cvičnú expedíciu. Prešli sme z Jahodnej na Kojšovskú hoľu a potom sme zišli do Zlatej Idky. Počas putovania sme tvorili fotokoláž zo svojich zážitkov a po absolvovaní expedície sme vytvorili prezentáciu na propagáciu DofE pre mladších spolužiakov.

Na našej druhej – kvalifikačnej expedícii sme prešli spolu 30 km a navštívili sme Šarišský a Kapušiansky hrad. Naším cieľom bolo vypracovať itinerár a nájsť 5 kešiek (cache=keš=skrýša je vodovzdorná napr. plastová schránka, zakladateľ cache po jej umiestnení zverejní jej súradnice na server zaoberajúci sa geocachingomhttp://www.geocaching.com/), čo sme aj splnili.

Na žiadnej expedícii sme nepoužívali mobilný telefón ani navigáciu, nenavštívili sme žiadny obchod ani reštauráciu. Jedlo sme si pripravovali na ohni a spali sme v stanoch. Zažili sme veľa zábavy, prekonali sme sami seba, naučili sme sa lepšie orientovať v teréne a stali sme sa bohatšími o nové skúsenosti a zážitky.

V septembri na nás bude čakať odmena v podobe bronzového odznaku DofE.

M. Rybárová (2A)

S. Fričová (vedúca DofE)

DofE bronz