SCF Košice
Vytlačiť
Administrator

Dňa 6.5.2017 sa na pôde GTA konal už 2. ročník School Culture Fest Košice. V tento deň boli predstavené kultúry tých národov, ktorých jazyky sa vyučujú v našej škole: ruského, slovenského, francúzskeho, anglického, talianskeho a nemeckého jazyka. Cez brány školského dvora prešlo okolo 200 ľudí, ktorí mali možnosť spoznať z každého národa niečo, čo ho charakterizuje.
Pre deti boli pripravené rôzne aktivity- strieľanie z luku, pletenie náramkov, výroba tašiek, výroba postavičiek, nemecké pexeso a pod. Starší mali možnosť naučiť sa, poprípade zopakovať si azbuku, skúsiť si krkolomné nemecké vety, vyskúšať si znalosť zemepisu v umiestňovaní talianskych miest na slepej mape a naučiť sa základné frázy z každého jazyka. Príjemnú atmosféru dotváral program, ktorý pripravili študenti spolu s učiteľmi. Zaspievali nám typické ruské piesne a povedali nám históriu ich krojov, predstavili nám talianske a nemecké piesne, zahrali nám anglického Rómea a Júliu v modernej podobe a pripravili si pre nás francúzsku scénku. Najmenšími účinkujúcimi boli detičky zo škôlky bl. Imeldy, ktoré pekne oblečené v krojoch nám zatancovali na slovenské piesne. Nesmeli chýbať Máša a Medveď, ktorí dotvárali originálnu ruskú atmosféru.

A čo by to bolo za spoznávanie kultúry národov bez ochutnávky jedál? Účastníci mali možnosť ochutnať typickú nemeckú Sachertortu, pochutnať si na anglických muffinoch, vychutnať si známe francúzske syry, dať si domáce kapustníky a napiť sa úžasného ruského čaju.

Ďakujeme všetkým, ktorí pomohli, aby sa tento úžasný deň uskutočnil a veríme, že budúci rok sa na tomto podujatí stretneme znova.

Viktória Papcunová 1.C

 

FOTO: Šimon Pavlišin, 1.A

Karin Flegnerová, 2.D