SCF Košice
Vytlačiť
Administrator

Dňa 5. mája sa v našej škole už tretíkrát uskutočnilo podujatie School Culture Fest. Predstavili sme na ňom zmes rôznych jazykov, ktoré sa učia na našej škole, ale aj kultúr, ktoré s nimi súvisia. A bolo ich požehnane.

Táto udalosť bola zaujímavá nielen pre nás študentov, ale na svoje si prišli aj rodičia s deťmi, ktorí si chceli skrášliť víkend. Pre deti a ich rodičov to boli rôzne aktivity pri každom jazykovom stánku, ako napr. písanie na ruskom stroji, výroba šperkov z drôtikov, učenie sa nemeckých fráz, výroba váz, hádanie názvov umeleckých diel známych francúzskych maliarov či strieľanie z luku. Ale nesmieme zabudnúť ani na Mášu s medveďom, ktorí sa deťom veľmi páčili, hoci sa niektoré kvôli nášmu mackovi aj rozplakali. Pre nás študentov bolo najväčším trhákom jedlo typické pre jednotlivé národy. Mali sme možnosť ochutnať pizzu, naše domáce kapustníky, muffiny, palacinky, gurmánske jazýčky sme uspokojili francúzskymi syrmi a ruskú kuchyňu reprezentovali tzv. pončiky. No a kde je Máša a medveď, nesmie chýbať ani čaj zo samovaru.

Rovnako pestrý bol aj program. Mentalitu Talianov znázornila talianska scénka, odzneli anglické, francúzske, ruské a nemecké piesne, ľudové tance a ani tento rok nechýbali naši škôlkari.

Krásne podujatie sme prežili vďaka organizátorom, pomocníkom, ale aj divákom, ktorí sa na tom podieľali. A ostatných, ktorí sa nemohli zúčastniť, chcem pozvať, aby sa k nám budúci rok pridali a užili si to s nami, a so všetkým, čo k tomu patrí.

Barbora Guttmanová 1.A

FOTO: Šimon Pavlišin, 2.A