SCF Košice
Vytlačiť
Administrator

Aj tohtoročná prvá májová sobota patrila podujatiu s názvom School Culture Fest. Z dôvodu nepriaznivého počasia celá akcia prebiehala v priestoroch budovy Gymnázia sv. Tomáša Akvinského. No myslím si, že na atmosféru to nemalo žiadny dopad.

Podujatie je charakteristické tým, že návštevníci môžu spoznať rôzne kultúry, ako napríklad: anglickú, francúzsku, nemeckú, ruskú, taliansku, no, samozrejme, aj slovenskú. Každá kultúra mala svoj workshop, na ktorom si rodiny spolu so svojimi deťmi mohli vyskúšať rôzne aktivity. V triede pri rybičkách prebiehala ochutnávka jedál, kde si každý prišiel na svoje. Veľká telocvičňa poslúžila na kultúrny program, na ktorom vystupovali od našich najmenších škôlkarov, cez žiakov prímy a sekundy až po školský zbor Aquinas. Návštevníci si taktiež mohli vypočuť ukážky  rôznych kultúr v podaní klavírneho vystúpenia.

Ani škaredé počasie neodradilo našich priaznivcov a na School Culture Fest prišlo dosť ľudí. Myslím si, že všetkým sa podujatie páčilo a určite nás prídu s radosťou pozrieť aj o rok.

Anežka Valenčíková, I.A

{mp4}SCF_2019{/mp4}

FOTO: Michal Jiříček, 1.C