Študentský senát
Vytlačiť
Administrator

slnovrat2016Košice - Týždeň umenia a kreativity bude prebiehať od 12. 12. do 16. 12. 2016. Tento rok Študentský senát pripravuje už 16. ročník tejto akcie v znamení témy: Spoznaj zabudnuté.

Odvážna myšlienka zorganizovať tento projekt vznikla pred šestnástimi rokmi v hlavách dvoch mladých ľudí, ktorí sa túžili vzdať svojho každodenného stereotypu, dať životu odrazu mnoho pestrých farieb, ukázať svoj cit k umeniu a prezentovať ho celej verejnosti. Tento nápad nadobudol v decembri roku 2000 reálnu podobu a mal veľmi priaznivú odozvu. Každý rok sa toto podujatie s veľkým nadšením a úspechom organizovalo. Odozva je každým rokom väčšia a záujem stále rastie. Preto veríme, že aj tohto roku strávime spolu prekrásny týždeň, zvýrazníme predvianočnú atmosféru, nie však v komerčnom zmysle, ale v hlbšom vnímaní a prežívaní vianočných sviatkov.

Plánujeme otvoriť desať tvorivých dielní, kde si určite každý príde na svoje. Každú tvorivú dielňu (workshop) bude usmerňovať lektor, ktorý už má v danej oblasti niečo za sebou. Dielne budú otvorené denne od 15:00 h.

Vianočná atmosféra a úsmevy študentov vždy dotvárajú celý týždeň, a preto počas celého týždňa bude neustále otvorená čajovňa. Ako sprievodné podujatia pripravujeme moderovanú diskusiu, koncerty súčasných kapiel, filmový večer, večer a prezentáciu tvorivých dielní.

Je potrebné sa zaregistrovať

Pondelok 12. decembra od 15:00 bude prebiehať registrácia. Je nevyhnutné, aby každý, kto sa zúčastní Týždňa umenia a kreativity, bol zaregistrovaný. Na základe registrácie získava účastník tvorivých dielní nárok na ospravedlnenku, ktorá platí nasledujúci deň a vzťahuje sa na skúšania a neohlásené písomky.

Finálový deň

Piatok 16. decembra ste všetci pozvaní na slávnostné ukončenie celého týždňa, v rámci ktorého sa predstavia všetky dielne. Nebude chýbať občerstvenie,  hudba, fotky a video z celého týždňa.

Viac informácii o celej akcii nájdete na našom facebooku: https://www.facebook.com/events/100738427083271/

A na týchto linkoch si môžete pozrieť videá z predchádzajúcich dvoch rokov:
Týždeň umenia a kreativity 2014 - https://www.youtube.com/watch?v=72H2k_FqSlI&t=39s

Týždeň umenia a kreativity 2015 - https://www.youtube.com/watch?v=U7tEzutSxEc

Tento projekt je srdcovou záležitosťou mnohých študentov. Počas celého týždňa zažijete skutočnú atmosféra GTA-čka.

 Dúfame, že sa v týždni od  12. decembra uvidíme!

Študentský senát