Úspechy
Vytlačiť
Administrator

Dňa 7.11. 2018 vo Viedni naša škola získala medzinárodné ocenenie The Entrepreneurial School 2018, ktoré udeľuje Junior Achievement Europe. V tomto roku ocenili 17 škôl z celej Európy.

Na Gymnáziu sv. Tomáša Akvinského začíname s podnikateľským vzdelávaním už v 8-ročnej forme u detí vo veku 11-12 rokov a to v rámci programu JA Základy podnikania. Na vyššom stupni gymnázia je podnikateľské a finančné vzdelávanie určené pre žiakov vo veku 17-18 rokov. V rámci voliteľného predmetu aplikovaná ekonómia je pre žiakov pripravené podnikateľské vzdelávanie v rámci študentskej firmy, ktoré poskytuje nezisková organizácia Junior Achievement. Pre všetkých žiakov je určené finančné vzdelávanie v rámci nového predmetu Zručnosti pre život.

Našou víziou školy v oblasti podnikateľského vzdelávania je rozvíjať podnikateľské zručnosti žiakov, pomáhať im pri rozvoji ekonomickej a podnikateľskej gramotnosti, ktorú potrebuje každý občan na to, aby porozumel svetu podnikania.

Veľké zanietenie kolegyne a žiakov je cestou k úspechu a získaniu mnohých ocenení za 20 rokov práce v tejto oblasti. Najväčšiu podporu pri podnikateľskom vzdelávaní učiteľov na Slovensku poskytuje nezisková organizácia Junior Achievement Slovensko.

sr. Adriána

GTA ocenenie 

GTA ocenenie JAEurope