Info pre verejnosť
Vytlačiť
Administrator

Tradícia Vianočných absolventských večierkov na Gymnáziu sv. Tomáša Akvinského v Košiciach začala, keď som spolu s mojimi spolužiakmi v roku 2016 zmaturoval, opustil brány školy a začal študovať na univerzite. Podobný osud čaká aj všetkých aktuálnych študentov GTA, preto by som im chcel priblížiť akciu, ktorá tu bude pre nich, aj keď sa rozlezú do rôznych kútov krajiny alebo sveta. 

Prvé mesiace na vysokej škole sme zistili, že nám GTA chýba, že nám chýbajú tí ľudia. Preto sme sa rozhodli, za pomoci vedenia gymnázia, zorganizovať VAV, kde majú možnosť prísť všetci absolventi a učitelia. Dôkazom toho, že sa nám necnelo jediným, bol aj posledný 4. ročník, ktorý sa uskutočnil 20. 12. 2019. Prítomných bolo vyše 250 absolventov a 18 súčasných či bývalých učiteľov. Večer sme začali absolventskou sv. omšou v Kostole Krista Kráľa, ktorú celebroval náš absolvent Ladislav Varga. Večierok pravidelne prebieha v budove školy, kde máme možnosť navštíviť svoje triedy, nájsť tablá a znova pocítiť špecifickú atmosféru GTA.

Pri absolventskom punči, ktorý spoločne v škole varíme, prebiehajú neformálne rozhovory. Zisťujeme, kto má čo nové, kam sme sa za ten čas v životoch posunuli. Je to skutočne jedinečný čas, ktorý je umocnený predvianočnou emóciou a domovom, ktorým GTA naozaj je. To o sebe môže povedať naozaj máloktorá škola.

Preto sa už teším na 5. ročník nášho Večierka a srdečne naň pozývam všetkých absolventov, čo znamená, že aj terajších maturantov. Radi vás medzi sebou privítame. Príďte sa stretnúť a porozprávať.

Bruno Pella, absolvent 2016